2020-07-10 10:39:42• hírek • Bede Emőke

Meghaladta a hetvenet a gyógyultnak nyilvánított fertőzöttek száma

Jelen pillanatban (július 10.) Szatmár megyében már egyetlen személy sincs intézményes karanténban, a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó ajánlást követve pedig 861 személy még kéthetes kényszerpihenőjét tölti – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal péntek délelőtt.

Megtudtuk továbbá, hogy 72-re nőtt a gyógyultnak nyilvánított koronavírus-fertőzöttek száma, és szerencsére az elhunytak száma is stagnál már több hete. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai helyesek, akkor már csak két aktív esetet tartanak számon megyénkben. A prefektusi hivatal legfrissebb információi szerint ez idáig 9268 koronavírustesztet végeztek el a szatmári Covid-19 laboratóriumban.
 


A legutóbbi tájékoztatás óta, tehát az elmúlt 24 órában 592 koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 31 381-re nőtt a fertőzöttek száma – frissítette adatait pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A fertőzöttek közül 22 812 személyt kiengedtek a kórházból, közülük 21 129-et gyógyultnak is nyilvánítottak, 1683-an pedig tünetmentesek, így ők tíz nap után elhagyhatták a kórházat. További 236 beteg állapota azonban olyan súlyos, hogy őket intenzív osztályon kénytelenek ápolni – derül ki a legfrissebb összesítésből, mely szerint ez idáig 1847 halálesetet hoztak összefüggésbe a betegséggel. A GCS közölte továbbá, hogy jelen pillanatig 824 343 koronavírustesztet végzetek el az országban.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: